Vacatures

Ben je op zoek naar een interessante baan?

Wij zijn constant op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde nieuwe medewerkers die kunnen bijdragen aan het succes van DEKRA. Bekijk onze openstaande vacatures.

Je kunt de zoekresultaten beperken door zoekcriteria op te geven.

www.werkenbijdekra.nl

Join our team of Safety Heroes

Functional Safety Test Engineer – Arnhem

Wat ga je doen

Binnen Consumer Safety werken wij met een team van experts. Onze klantenkring is divers en de producten die wij testen ook. Als Functioneel Safety Test Engineer voer je testen uit aan elektronische besturingen voor bijvoorbeeld industriële of semiprofessionele vaatwassers, wasmachines, ovens, kookplaten en ga zo maar door.

Vanaf het begin van het project zit jij als engineer aan tafel bij de klant, jouw technische expertise is nodig. De totale projectduur varieert van enkele maanden tot één jaar en jij bent verantwoordelijk, van begin tot eind. Je werkt aan meerdere projecten tegelijk.

Wat voor testen voeren we uit?

 • Testen via video verbinding, in het DEKRA lab of op locatie. Is het op locatie dan is het vaak in combinatie met een hotelovernachting;
 • Hardware testen: je programmeert klimaatkasten en/of PLC boxen. Je bedient testapparatuur en brengt fouten aan op printplaten;
 • Software testen: dit is een stuk abstracter. Samen met de klant bespreek je het V-model. Je kijkt naar software code en herhaalt test cases met behulp van emulator/debugger. Naast testen stel je rapportages op van je (voorlopige) testresultaten. Je hebt regelmatig overleg met de projectmanager en met de klant over de voortgang en anticipeert daarop. Afhankelijk van het certificatie type bereid je de technische reviews en certificatie op. Kortom; een afwisselende job, waarin je zelfstandig mag werken en toch omringd bent door experts zodat je kunt sparren wanneer dit nodig is.

Jij brengt mee

 • HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt ervaring opgedaan met het meten aan elektrische apparatuur;
 • Je hebt kennis van C++ en bij voorkeur Assembly;
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen de diverse projecten;
 • Je bent communicatief goed onderlegd;
 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal beheers je ook de Duitse taal;
 • Je hebt kennis van internationale normen zoals IEC 60730-1, IEC 60730-2-9 en IEC 60335-1. Ben je ook nog bekend met Amerikaanse normen, IEC 13849 of IEC 61508, is dat helemaal mooi meegenomen;
 • Wij staan open voor initiatieven, dus als jij deze durft te tonen verwelkomen wij jou graag in ons team!

Wij bieden

Onze medewerkers zijn het gezicht van en de drijvende kracht achter DEKRA. Daarom bieden we een aantrekkelijk salaris en een goed arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 25 vakantiedagen én 13 ADV-dagen op jaarbasis, een succesdelingsregeling en korting op diverse verzekeringen. Als jij groeit, groeit DEKRA ook. Daarom bieden we een uitgebreid online opleidingspakket van GoodHabitz aan.

Maar wat we het allerbelangrijkste vinden is ruimte geven aan Ambitie, Autonomie en Afwisseling. Werken bij A-werkgever DEKRA betekent werken in een uitdagende functie, binnen een leuk team van zelfstandige experts en in een dynamische en internationale omgeving.

Over ons

DEKRA zorgt al bijna 100 jaar voor veiligheid. Wij zijn één van 's werelds grootste expertiseorganisaties. Met ruim 45.000 medewerkers, een omzet van 3,3 miljard euro en activiteiten in meer dan 50 landen.

In Nederland zijn we met ruim 1.000 medewerkers actief op verschillende terreinen, waaronder Product Testing & Certification, Audits, Industrial Inspection, Safety Consulting, Rail en Claims & Expertise.

DEKRA houdt zich bezig met het testen en certificeren van consumenten-, industriële-, automotive- en ICT-producten, producten die worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen en medische hulpmiddelen voor markten wereldwijd. Voor fabrikanten verzorgt DEKRA de toegang tot vrijwel alle markten door hun producten te testen en te certificeren volgens internationaal geaccepteerde normen, zoals CE-markering, ENEC, Cenelec, IEC en KEMA-KEUR.

Naast een focus op de veiligheid van elektrische en elektronische producten bieden we ook diensten aan die zijn gericht op elektronische voertuigen, communicatie- en wireless technologie en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) gericht op high tech ontwikkelingen rondom het 'Internet of Things'.

Wij hebben een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld. En jij bent welkom!

DEKRA zoekt graag zelf haar nieuwe collega’s, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met:
Minke van Puijenbroek +31 6 15 17 2460

Wij kijken uit naar je sollicitatie